Det har været et par ret begivenhedsrige uger for Android-fans. Tidligere på måneden kom der lækager frem, og Google blev tvunget til at offentliggøre sine Android 12-previews, så folk selv kunne se, hvad virksomheden har arbejdet på i de sidste par måneder. De seneste par dage har budt på mange nye opdagelser af tweaks og funktioner, som Android 12 vil tilbyde, herunder ledetråde om de ændringer i brugergrænsefladen, der er på vej.

Først – stablede widgets. Denne funktion er meget lig iOS. Ifølge Mishaal Rahman, chefredaktør for XDA-Developers, ligner funktionen “udvidet plads”, som lader brugerne rulle mellem widgets på samme plads på startskærmen, funktionen Smart Stacks, som blev introduceret i iOS 14. Den gav dig mulighed for at “stable” widgets af samme størrelse og rulle mellem dem.

XDA-Developers har også været i stand til at bekræfte nogle af de tidligere lækkede UI-ændringer. En anden funktion af dem er den nye låseskærm og always-on display med en større urtekst, der viser timerne stablet oven på minutterne. Når låseskærmen er aktiveret, flyder den til højre, når notifikationer kommer ind. Always-on-displayet viser også en ny placering af notifikationsikonerne øverst til venstre på skærmen.

Vi er endnu ikke sikre på, hvordan disse ændringer vil se ud i deres endelige form, men én ting er sikkert. Google er nu opsat på at opgradere UI-oplevelsen begyndende med dens notifikationsudseende. Disse dev preview-hints giver allerede et interessant kig på andre fremtidige ændringer, som Google har i vente til sine brugere.