Selv om præsident Biden allerede er trådt ind i embedet, har Twitter tilsyneladende ingen planer om at ændre sin forbudspolitik over for Trump. Twitter’s økonomidirektør Ned Segal sagde, at uanset hvem den pågældende person er, vil det sociale netværkssites politik om permanente brugerforbud ikke blive omstødt.

Forbuddet kom efter, at USA’s tidligere præsident Donald Trump tweetede en række udtalelser, der udløste et oprør ved det amerikanske Capitol, som blev ledet af hans tilhængere den 6. januar sidste år. Den voldshandling der her fandt sted, førte til at en politibetjent og tre andre civile blev dræbt. Twitter og andre apps som Google, Youtube, Instagram, Facebook og Reddit besluttede derefter at træffe de nødvendige foranstaltninger for at forhindre flere optøjer. Det er dog kun Twitter, der har besluttet at forbyde Donald Trumps brug permanent. Før denne hændelse havde Twitter tilføjet advarselsmærker ved de fleste af Trumps tweets, der enten var vildledende eller i strid med politikken. Især Trumps tweets om selve valgresultatet, var medvirkende til mistillid til optællingsproceduren.

Segal sagde i et interview i CNBC’s Squawk Box: “Den måde vores politik fungerer på er, at hvis du bliver fjernet fra platformen, bliver du fjernet for altid, uanset om du er kommentator, finansdirektør eller tidligere / nuværende offentlig ansat. Vores politik er designet til at sikre, at folk ikke opfordrer til vold, og hvis nogle alligevel gør det, er vi nødt til at fjerne dem fra tjenesten. Vores platformspolitik tillader heller ikke, at folk kommer tilbage igen.”

Om Trump beslutter sig for at stille op til præsidentvalget igen i de kommende år, er vi ikke sikre på. Hvad vi dog er helt sikre på er, at han ikke længere må være på Twitters platform. Selvom han skulle vende tilbage til politik, har han ingen adgang meningstilkendegivelser på platformen. Kongressen er i øjeblikket i gang med Trumps rigsretssag, så hans tilbagevenden til et offentligt embede er stadig meget usikkert. Trump er den eneste præsident, der er blevet anklaget hele to gange. Hvis han bliver dømt, kan senatorerne også stemme for, at han forbydes adgang til at indtræde i en offentlig stilling nogensinde igen.