Skilsmisse Og Opsplitning Af Aktiver

Lige siden skilsmisse blev anerkendt, er mange af de ægteskaber, der opstår, endt med skilsmisse. Ifølge statistikker i USA varierer skilsmisseprocenten hvert år (med 2018 på 37 % og 2019 på 42 %), men gennemsnittet uanset hvilket år det er, er omkring 40 %. Disse tal er også tilsvarende i Storbritannien. Det fortæller os, at næsten halvdelen af de par, der indgår ægteskab, en dag vil ende med at indgå en skilsmisse. Men selv om skilsmisse er så almindelig en ting, er mange mennesker stadig ikke forberedt på dette aspekt, når de beslutter sig for at gifte sig eller planlægger sig for det. Nedenfor er der nogle grundlæggende råd til at vejlede dig, når du deler ejendom og aktiver under en skilsmisse.

Det er klart, hvorfor folk ikke nævner tanken om skilsmisse, især ikke når de er ved at blive gift eller lige har giftet sig med deres partner. De ønsker ikke at ødelægge lykken efter ægteskabet ved at antyde, at der er 40 % risiko for, at ægteskabet ikke vil fungere i det lange løb, og hvordan man gerne vil beskytte de aktiver, man har, mod denne eventualitet. Alligevel er antallet af par, der indgår en ægtepagt, inden de gifter sig, steget støt og viser, at disse par er ved at blive lidt mere praktiske i deres tilgang til ægteskabet. Den eneste gode nyhed er, at ægteskabsprocenten også langsomt forbedres.

Grunden til, at ægteskabets succesrate er steget i vejret er, at par faktisk finder det mere bekvemt for dem at lære personen bedre at kende, og at tilbringe mere tid sammen med den pågældende, før de gifter sig. Tidligere skulle man gifte sig i en ung alder, da man troede, at man skulle giftes for at sikre sit liv og sin fremtid og i sidste instans stifte familie. I dag foretrækker mange par endda at leve sammen og få børn uden at blive gift. I dag anses ægteskab kun for at være nødvendigt for at vise folk, hvor lykkelige parret er, og hvor meget de har opnået sammen som et team.

Men hvis et ægteskab ender med skilsmisse, bør du vide, hvordan du skal dele aktiverne. Selv om det kan afgøres i retten, er det normalt meget dyrt for begge parter og bør undgås, hvis det overhovedet er muligt. Det vil også være en fordel, hvis du fjerner kommunikationen mellem begge parter for nemt at komme videre og væk fra forholdet.

Afhængigt af indkomstforskellen kan den ene part også være forpligtet til at forsørge den anden part i en bestemt periode. Selv om et bryllup kan være dyrt, vil regningerne stadig komme, selv efter en skilsmisse. Så du bør være helt klar over, hvilke aktiver du deler for at undgå unødige skatteudgifter.