Karrierepause: Hvordan Får Du Et Job Herefter?

Hvis du ikke vidste det før nu, så er en karrierepause præcis, hvad det er: en længere periode uden arbejde. Tidligere betød en karrierepause kun, at man tog forældreorlov. Men fagfolk, især millennials, tager i dag karrierepauser af mange forskellige årsager.

Men selv om det kan være en integreret del af dit liv at tage karrierepause, bør vi give os selv et øjeblik til at se professionelt på det. At vise et så stort hul på dit CV fra den sidste gang, du var ansat, lover måske ikke så godt for din fremtidige arbejdsgiver. Selv om det måske er almindeligt, er det stadig en udfordring, da der kan blive stillet spørgsmål. Nedenfor er der et par tips til, hvordan du sikrer dig et job efter en karrierepause.

Kend Din Historie

Så snart du beslutter dig for at vende tilbage til arbejdsmarkedet, vil mange arbejdsgivere stille spørgsmål, enten mundtligt eller uformelt, om din tid uden for arbejdsmarkedet. Men der er også en mulighed for, at du ikke bliver stillet disse spørgsmål direkte. Nogle arbejdsgivere er meget sjældent interesseret i, at du overhovedet har taget en pause, men det er godt at være opmærksom på, for der er en sandsynlighed for, at du bliver udspurgt om det åbenlyse hul i dit CV.

For at imødekomme de arbejdsgivere, der har bekymringer med det, skal du vise dem, at du er en kvik og motiveret person, som i sidste instans er blevet en bedre ansat, end du ville have været, hvis du ikke havde taget en karrierepause.

Få Et Nyt Kendskab Til Din Branche

Selvfølgelig er det måske ikke meget at gå glip af en måned eller to for at falde af vognen. Men hvis din pause er længere end det, er der et rødt flag, der blafrer. Et af de mere bemærkelsesværdige problemer ved at være væk fra dit job i for lang tid er, at du måske er kommet bagud med, hvad der er sket i din branche. Så det bedste du kan gøre er, at du kan undersøge og læse op omkring ændringerne, for at du kommer på omgangshøjde inden datoen for din samtale. Du har måske ikke erfaring med de nye værktøjer, der er blevet brugt, siden du forlod dit arbejde, men ved at læse op på dem viser du din arbejdsgiver, at du er en selvstarter, og at du tager din karriere alvorligt, selv om du har taget en pause.

Udnyt Dit Netværk

Ansættelseschefer er mere tilbøjelige til at interviewe personer, der er blevet sendt til dem via en anbefaling. Så din evne til konstant at netværke med folk vil blive en stor gevinst at gøre brug af her. Så når du er klar til at vende tilbage til erhvervslivet, kan du starte med at genoptage kontakten til venner og kolleger i din branche for at se hvilke muligheder, der er til rådighed og som du kan tage imod.